04/2018 Werken met Inkscape, Tinkercad en een groepje meiden. Is het dan raar dat we bij sieraden uitgekomen zijn? Vaak worden die gekocht bij leuke boetiekjes, maar kunnen we ze ook zelf maken? Jazeker! Zie hiernaast het resultaat van minutieus lijntjes trekken, ophogen, uitmeten en slepen. Zelf ontworpen hangers voor aan een ketting of zelfs hondenketting. Gaaf gedaan dames! 

 

 


03/2018 Oei, een scheef ladenkastje. Wat is de oorzaak? Een missend wieltje.. Hmm, hoe zouden we dat op kunnen lossen? Aha! Een origineel exemplaar opmeten, goed bekijken en namaken in Tinkercad. Klinkt niet ingewikkeld en dan is het ook niet. Een kwestie van de juiste handigheidjes in het ontwerp toepassen en dan heb je zo een nieuw wieltje. Wel heel belangrijk: het is niet in 1 keer te printen. Eigenlijk zijn het 4 onderdelen. 2 zijkanten, 1 kern en een loden pijpje om te kunnen rollen. Dus in je ontwerp de onderdelen los van elkaar plaatsen, printen, in elkaar zetten en hopla. Het kastje staat weer mooi recht!


 

 

02/2018 Heb je ook altijd moeite om de laatste restjes uit de tube tandpasta te krijgen? Dan kan je hem bijvoorbeeld afknippen en leegschrapen of weggooien. Maar wij gingen aan de slag met een 3D geprinte oplossing voor dat probleem. Want zo is een printer bedoeld; als een gereedschap. 

Wat leuk dat het uiteindelijk gelukt is om een printbare oplossing te bedenken! Na wat meten en testen hebben we een werkzaam model samen weten te stellen. 


Daar staan ze dan, getooid met uitsteekvorm en lanceerplatform voor vuurpijltjes! Het was voor zowel kinderen als coaches een heel leerzaam traject. "Ik dacht; dat doe ik wel even snel. Niet dus!" We kwamen erachter dat werken met InkScape en 123Design een kwestie is van veel doen. De programma's stellen ons in staat om ideeën uit ons hoofd op de computer uit te werken, maar net zoals een meubelmaker moet je wel de juiste gereedschappen weten te gebruiken. Voor de creatievelingen onder ons gaat er een wereld open, gaaf!


(pilot)traject 3D Vormgeven @ KennisWerkPlaats

 

We nemen kinderen mee in de 'basics' van het 3D Vormgeven en hopen zo hun onderwijs te verrijken met deze combinatie van ICT-vaardigheden en het stimuleren van creativiteit met de technologie van vandaag de dag.

De opdracht hiernaast zichtbaar staat in het teken van SinterKerst. Kinderen hebben hun initialen verwerkt tot een uitsteekvormpje waarmee speculaas en andere snoeperij uit te steken zijn. 

 

De samenwerking met Hogeschool Windesheim heeft ons deze XYZ-printer opgeleverd, een bewijs dat samenwerking hele mooie vruchten af kan werpen! We werken met software van "InkScape" en "123D Design".